lørdag 7. januar 2017

Første destinasjon: Negombo, Sri Lanka


Da var vi endelig framme! Vi ankom på hotellet i Negombo i går etter en lang flyreise. Her møtte vi på resten av gjengen som ankom til Sri Lanka en dag før oss (vi er totalt 14 studenter på tur).

Dagen i dag startet med at 5 av oss dro på en organisert båttur/fisketur. På veien fram til det stedet vi skulle fiske fikk vi et lite innblikk i Sri Lankas natur og folkeliv. 






Da vi begynte å fiske fikk jeg tre fisk på rappen! Alle endte med å få fisk, så det var veldig gøy. Ettersom to av studentene ble båtsyke dro vi tidligere fra fisketuren enn vi skulle, men det endte opp i at vi fikk mer ut av turen enn det som egentlig var planlagt! Først dro vi på fugletitting langs småøyene. Når vi holdt på med dette kom det en båt forbi, der var det mange personer et kamera og en stor mikrofon. To av personene om bord hadde våpen og de siktet på oss mens de lo. Vi skjønte fort at dette ikke var seriøst eller farlig, men det var likevel litt ubehagelig. Etter hvert kom vi til en lagune der vi trampet fram muslinger og andre skjell. Videre dro båten til en øy som var bebodd av aper. Guiden vår brukte en fløyte for å lokke apene frem, og det dukket èn opp som var kjesken på noe godt. En av studentene hadde rugsprø, og dette gikk ned på høykant!
På veien tilbake til land fikk båten et lite motorstopp ettersom den hadde hektet seg fast i et fiskegarn som var lagt ut av noen små skolegutter. De kom etter oss for å hjelpe med å ta opp garnet. Etter dette lille oppholdet kom vi frem til land igjen etter ca. 4 timer på sjøen. Før vi reiste tilbake til hotellet ble vi invitert inn i hjemmet til guiden vår. Vi ble servert en god smoothie og vi hilste på hans kone og deres 3 døtre.











Alt i og alt så var dette en fantastisk første dag! Nå ligger vi på hotellrommet og slapper av før vi skal møte læreren vår for en liten orientering av resten av turen og deretter begynner vi rett på med litt undervisning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar